Domotica

Wij spreken van evolutieve elektriciteit of domotica. Uw elektrische installatie kan mee-evolueren met de tijd. Uw woning volgt uw eisen zowel op vlak van veiligheid, comfort als van besparing.

In feite wordt u er toe uitgenodigd u welzijn te beheren. Denk vandaag reeds aan morgen.

Comfort:

Daarvan kunnen talrijke voorbeelden worden gegeven, en uw idee�n zullen makkelijk verwezenlijkt kunnen worden dankzij het domotica systeem.

Inderdaad u kunt uw koffiezet automatisch laten starten, de roluiken laten sluiten maar ook uw badkamer laten verwarmen op het passende tijdstip.

Als u vrienden uitnodigt kunt u, met 1 handeling de gewenste sfeer oproepen: vb. in het salon gaan enkele lichtpunten op de juiste lichtsterkte branden.

Bij het verlaten van uw woning kan u alles uit inschakelen dit wil zeggen dat al de verlichting uitgeschakeld word maar ook het fornuis en de friteuse automatisch kunnen uitschakelen en de verwarming word automatisch lager gezet.

Hulp aan mindervaliden als de verplaatsing binnenshuis moeilijk word is het zeer belangrijk dat alles van op afstand bediend kan worden, hetzij via afstands bediening of via de pc

Het budget:

De post elektriciteit bedraagt meestal 3 tot 6% van de bouwprijs.

De investering in evolutieve elektriciteit kan aanvankelijk een meerkost zijn van om en bij de 1% maar bij deze investering wordt metertijd gerecupereerd.

Met een domotica systeem een besparing van 10% op de energiefactuur (nutteloos energieverbruik uitschakelen), besparing via het nachttarief (automatisch inschakelen boiler, wasmachine, de vaatwas, enz.) met een besparing tot 50%

Sommige latere aankopen zijn niet meer nodig omdat ze g�integreerd zijn vb de afstandsbediening van tuinsproeiers, toevoegen van timers enz.

Enkele wenken:

Of het nu gaat om een volledige renovatie van uw woning of een nieuwbouw, toch blijven enkele wenken nuttig op vlak van de elektrische installatie

> denk aan wat u over 10 jaar zal nodig hebben

> plaats geen overbodig grote installatie, maar denk aan een installatie die kan mee evolueren met de tijd

> verplaats u zelf in de toekomst en bekijk het praktisch leven in uw woning en maak een onderschijt tussen noodzakelijk en een gadget

> vergelijk de verschillende mogelijkheden vergelijk traditionele elektriciteit met gedemotiseerde.

Laat de deur op een kier voor de toekomst

Men bouwt maar een keer denk aan uw toekomstige noden.

afb0029.jpg


Domotica01.jpgDomotica02.jpgDomotica03.jpgDomotica04.jpgDomotica05.jpgDomotica06.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

header_01.gif

 
 
© 2017 dwm-bvba.be